Culturele betrokkenheid

Stimulering culturele en maatschappelijke initiatieven

Het Buurthuis van de Toekomst is in 2016 geïnitieerd door MHC Forescate in samenwerking met De Sportbank. Een van de belangrijkste redenen hiertoe, was dat het goed gelegen terrein en het moderne clubhuis ook van betekenis kan zijn voor anderen, op zowel sportief, maatschappelijk als wel cultureel gebied.

Hieronder een kleine greep uit de maatschappelijke projecten die het Buurthuis van de Toekomst | MHC Forescate de afgelopen jaren met succes mede heeft opgestart.

Seniorenfit

Twee keer per week kunnen senioren, onder professionele begeleiding van een fysiotherapeut, buiten bewegen op en rondom de sportvelden van hockeyclub MHC Forescate.

Zomersportkamp

Elke zomervakantie organiseert het Buurthuis van de Toekomst samen met 6 sportverenigingen een 3-daags Zomersportkamp voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar. Kinderen maken gedurende de drie dagen kennis met verschillende vormen van lichaamsbeweging, sporten en spelletjes. In verband met het coronavirus is er deze zomervakantie (2020) geen zomerkamp. Hopelijk zien we jullie volgend jaar!

Stichting Villa Joep Fonds tegen neuroblastoom kinderkanker

In verband met het 10-jarig jubileum van de Stichting hebben leden van MHC Forescate de Vlietloop gelopen om geld bijeen te brengen voor Stichting Villa Joep. Daarnaast organiseren de Jongens C1 sinds 2012 jaarlijks een aantal activiteiten om geld in te zamelen voor Stichting Villa Joep. Ook heeft MHC Forescate een reclamebord ‘om niet’ op haar hoofdveld beschikbaar gesteld met naamsvermelding van deze Stichting.

Reclassering

Regelmatig geeft MHC Forescate mensen met een taakstraf de mogelijkheid om die straf in te vullen met werkzaamheden bij MHC Forescate.

Vlietland College Leiden

Deze middelbare school is dichtbij het sportcomplex gelegen en heeft leerlingen uit Leiden, Voorschoten, Zoeterwoude en Leiderdorp e.o. Wekelijks krijgen honderden leerlingen buiten gymles bij MHC Forescate onder het motto ‘buiten bewegen – gezond en gezellig’.

G-Hockey

MHC Forescate heeft een enthousiast hockeyteam, bestaande uit jeugdleden met een geestelijke handicap.

Gympret

Een initiatief om het bewegen voor kinderen van 1 tot en met 4 jaar te stimuleren, die dat voor hun lichaamsontwikkeling of op doktersadvies extra nodig hebben. MHC Forescate stelt via het Buurthuis van de Toekomst een veld gedurende het hockeyseizoen beschikbaar.

Sportdagen

Basisscholen kunnen gebruik maken van de velden ten behoeve van sportdagen, bewegingsactiviteiten en zelfs de Koningsspelen. Zo heeft de Nutsschool in Voorschoten onlangs een sponsorloop georganiseerd ten behoeve van Stichting Hulphond.

Muziekverenigingen

De Drumfanfare en de Vereniging “Jong Laurentius” maken regelmatig gebruik van de hockeyvelden om te oefenen.

Koninklijke Marine

De Nederlandse Koninklijke Marine speelt hun jaarlijkse wedstrijd van de officieren van de ‘Vloot Mariniers’ van oudsher op de velden van MHC Forescate. Ook organiseert de Marine haar jaarlijkse familiehockey-toernooi altijd bij MHC Forescate.

Handbalvereniging Voorschoten (HVV’70)

De Handbalvereniging organiseert haar interne toernooien indien mogelijk op de velden van MHC Forescate. Op het aangrenzende hockeyveld kunnen dan vier handbalveldjes voor de jeugd uitgezet worden. Ook is er met de Handbalvereniging gesproken over de mogelijkheid van warmlopen van spelers op het kunstgrasveld van MHC Forescate voorafgaand aan handbalwedstrijden op zondagen. Op deze manier worden gevaarlijke situaties bij het warmlopen op de openbare parkeerplaats voorkomen.

Sportway kampen

Iedere zomervakantie wordt er een Sportway trainingskamp georganiseerd bij MHC Forescate. Het betreft een driedaags hockeykamp waaraan vele jeugdleden en niet-jeugdleden deelnemen.

Vragen over onze culturele betrokkenheid of wil je zelf een initiatief opstarten? Neem vrijblijvend contact met ons op via info@buurthuis-toekomst-voorschoten.nl!